فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences - Volume:12 Issue: 1, 2007

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:12 Issue: 1, 2007

  • 67 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/02/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بررسی قدرت محیط کشت رنگ زای CHROMagar Orientation در شناسایی آنتروکوکوس در نمونه های ادرار
    سیدعلی اکبر شمسیان، کیارش قزوینی، مسعود مهاجری، مهدی مرادی مرجانه صفحه 3
    سابقه و هدف
    شناسایی آنتروکوکوس ها در ادرار با توجه به اهمیت بیماریزایی این باکتری همواره مورد توجه بوده است. اخیرا نیز روش استفاده از محیط کشت های رنگ زا به عنوان روشی سریع، آسان و مطمئن برای شناسایی باکتری آنتروکوکوس معرفی شده است. این مطالعه با هدف تعیین قدرت محیط کشت رنگ زای CHROMagar Orientation در شناسایی آنتروکوکوس در نمونه ادرار انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تشخیصی 240 نمونه ادرار حاوی کوکسی های گرم مثبت مختلف که به آزمایشگاه ارسال شده بود، بر روی محیط کشت رنگزای CHROMagar Orientation کشت شدند و نتایج بر اساس معیارهای پیشنهاد شده توسط شرکت سازنده ارزیابی و با نتایج حاصل از آزمایش همزمان نمونه ها به روش استاندارد و با کمک تستهای بیو شیمیایی مقایسه گردید.
    یافته ها
    در این بررسی مشخص شد که میزان حساسیت و ویژگی این روش به تنهایی و بدون همراهی آزمون های دیگر جهت شناسایی آنتروکوکوس به ترتیب 100% و 8/40% است.
    نتیجه گیری
    اگرچه استفاده از محیط کشت CHROMagar Orientation روشی آسان و با حساسیت بالا در تشخیص آنتروکوکوس در نمونه های ادراری می باشد، اما با توجه به ویژگی پایین و لزوم استفاده از تستهای دیگر برای تایید نتایج بدست آمده و نیز هزینه بالای تهیه آن، استفاده گسترده از این محیط کشت در آزمایشگاه های کشور توصیه نمی شود.
    کلیدواژگان: آنتروکوکوس، محیط کشت رنگ زا، عفونت ادراری
  • بررسی قدرت تشخیصی NAG ادرار در پسیلونفریت حاد کودکان در بیمارستان مفید در سال 1385
    معصومه محکم، سعید حبیبیان، عبدالله کریمی، آتوسا قریب، علیرضا فهیم زاد، شهناز آرمین، مصطفی شریفیان، رضا دلیرانی، فرزانه جدلی صفحه 9
    سابقه و هدف
    عفونت ادراری یکی از شایع ترین بیماری های باکتریال در میان کودکان است که شیوع آن در دختران 7 5 % و پسران 6/1-1 % میباشد. از عوارض پیلونفریت حاد میتوان به انتشار عفونت در بدن (Urosepsis)، تشنج متعاقب تب بالا، نارسایی کلیه و نیز افزایش فشار خون ثانویه به اسکارهای کلیوی (Pyelonephritic Scaring) اشاره نمود. هدف از انجام این مطالعه تعیین حساسیت و اختصاصی بودن پروتئین NAG ادرار در تشخیص پیلونفریت حاد بود با در نظر گرفتن این نکته است که بررسی این پروتئین در ادرار انجام میگیرد و کاملا بی خطر میباشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تشخیصی بر روی کودکان مبتلا به عفونت ادراری بستری در بخش کلیه بیمارستان کودکان مفید در سال 1385 انجام شد و از بیماران پیلونفریت حاد که سابقه هیچگونه بیماری کلیوی زمینه ای نداشته اند قبل و 48 ساعت پس از شروع درمان یک نمونه ادراری گرفته و سطح NAG و کراتینین ادرار بررسی گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه از 72 کودک مبتلا به پیلونفریت حاد مورد بررسی با میانگین سنی این بیماران 39 ± 43 ماه، 25% پسر و 75% دختر بودند. تفاوت تغییرات نسبت NAG/Cr قبل و بعد از درمان دارای اختلاف معنی دار بود (001/0 > P) و مشخص گردید که NAG ادرار در تشخیص پیلونفریت حاد از اختصاصیت 78% و حساسیت 72% برخوردار است و بین سطح NAG ادرار و شدت تغییرات CBC، ESR، CRP، سلولهای سفید ادراری، سونوگرافی کلیه ها، اسکن DMSA و VCUG بیماران ارتباط معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه بیانگر آن است که سطح NAG ادرار در تشخیص پیلونفریت حاد از حساسیت و اختصاصیت مطلوبی برخوردار است و افزایش آن ارتباط معنی داری با شدت تغییرات سایر متغیرهای بیماران ندارد.
    کلیدواژگان: پیلونفریت، NAG ادرار، اسکن DMSA
  • بررسی قدرت سیتوکراتین 18 سرمی در تشخیص کارسینوم اوروتلیال
    پیمان محمدی تربتی، پژمان فرد اصفهانی صفحه 15
    سابقه و هدف
    سیتوکراتین ها، گروهی متنوع از پروتئینهای تشکیل دهنده اسکلت سلول های اپی تلیال هستند که بدنبال تغییر نئوپلاستیک این سلول ها و بروز کارسینوم ممکن است بداخل سرم و دیگر مایعات بدن ترشح شوند. این مطالعه با هدف تعیین قدرت اندازه گیری سیتوکراتین 18 سرمی در تشخیص کارسینوم اوروتلیال انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    سطح سرمی سیتوکراتین 18 در 76 بیمار مبتلا به کارسینوم اوروتلیال و 58 فرد سالم اندازه گیری شد. براساس نتایج حاصل از بررسی های هیستوپاتولوژیک نمونه های بافتی 24 نفر در مرحله T1، 18 نفر در مرحله T2، 20 نفر در مرحله T3 و 14 نفر در مرحله T4 قرار داشتند. سطح سرمی سیتوکراتین در افراد مبتلا به کارسینوم اوروتلیال با توجه به مرحله تومور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    سطح سرمی سیتوکراتین 18 بیماران مورد مطالعه در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معنی داری را نشان داد (P<0.010). بررسی تفصیلی داده ها نشان داد که این اختلاف در مورد تومورهای مرحله T1 و T2 معنی دار نمی باشد (P>0.05). با انتخاب سطح سرمی 5 نانوگرم در میلی لیتر به عنوان نقطه عطف (cut-off) حساسیت و اختصاصی بودن سیتوکراتین 18 سرمی به ترتیب معادل 57% و 78% بدست آمد. حساسیت این تومور مارکر برای مرحله T1 (9%)، T2 (35%)، T3 (91%) و T4 (100%) بود. حساسیت سیتوکراتین 18 برای مراحل پیشرفته تومور (T3، T4) 95% و مراحل ابتدایی آن 21% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که سیتوکراتین 18 از ارزش تشخیصی مناسب برای تومورهای مرحله T2، T1 برخوردار نیست. بکارگیری این تومور مارکر در یک «پانل تشخیصی مرکب»، می تواند عملکرد کلینیکی آن را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: سیتوکراتین 18، کارسینوم یوروتلیال، تومور مارکر
  • بررسی اثر رژیم درمانی دگزامتازوم، سیس پلاتین و سیتوزین آرابینوزاید با دوز بالا بر بیماران مبتلا به لنفوم عود کرده
    علی اخوتیان، حمید عطاریان صفحه 23
    سابقه و هدف
    یکی از مشکلات مهمی که در درمان بیماری های هماتولوژیک، با آن مواجه هستیم، مسئله عود بعد از درمان اولیه بیماری لنفوم میباشد. از آنجاییکه میزان بقا این بیماران کوتاه می باشد، رژیمهای شیمی درمانی نجات بخش(salvage) زیادی استفاده شده اند. این تحقیق با هدف تعیین اثر دگزامتازون، سیس پلاتین و سیتوزین آرابینوزاید با دوز بالا بر لنفوم عود کرده انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    60 بیمار مبتلا به لنفوم عود کرده و پیشرونده با تجویز آمپول سیس پلاتین به میزان 100 میلی گرم به ازای هر متر مربع بدن، بصورت انفوزیون مداوم در عرض 24 ساعت، و بدنبال آن آمپول سیتوزین آرابینوزاید به میزان دو دوز 2 گرم به ازای هر متر مربع بدن، با فاصله 12 ساعت، تحت درمان قرار گرفتند. همچنین آمپول دگزامتازون به میزان 40 میلی گرم بصورت وریدی، در روزهای اول تا چهارم به بیماران داده شد.همه بیماران مقدار زیادی مایع وریدی توام با مانیتول دریافت می داشتند. دوره های درمان با فاصله هر 3 تا 4 هفته، برای 6 نوبت تکرار میگردید.
    یافته ها
    تمام بیماران قبلا شیمی درمانی شامل داروهای سیکلوفسفامید، آدریامایسین، وینکریستین، و پردنیزولون گرفته بودند ولی در حین درمان و یا در مدت کمتر از یکسال از خاتمه درمان دچار عود شده بودند. متوسط سن بیماران 42 سال (15-70 سال) بود. شایعترین نوع هیستولوژیک، لنفوم با گرید متوسط بود. 19بیمار(32%) به بهبودی کامل و 17بیمار (28%) به بهبودی نسبی رسیدند. 11 نفر از بیماران (18%)، در خلال دریافت 6 دوره شیمی درمانی فوت کردند. متوسط مدت زنده ماندن بیماران بعد از دو سال، 53% بود. ارگانومگالی، لنفادنوپاتی، بیماری های زمینه ای و میزان سرمی Lactic Acid Dehydrogenase عوامل مؤثر در پیش آگهی بیماران بودند. شایعترین عارضه این رژیم درمانی، نوتروپنی بود.
    نتیجه گیری
    با این تحقیق ثابت می شود که رژیم درمانی فوق (DHAP) برای بیماران مبتلا به لنفومهای مقاوم یا عود کرده مؤثر بوده و توام با میزان عوارض جانبی در حد قابل قبولی میباشد.
    کلیدواژگان: لنفوم عود کرده، رژیم نجات بخش، رژیم درمانی DHAP
  • محمدرا فتح العلومی، علی فتاحی بافقی، سعیدالله نوحی، علی اکبر نصیری افشار، افسانه آقازاده نایینی صفحه 31
    سابقه و هدف
    ناهنجاری های مادرزادی سروگردن یکی از شایعترین آنومالی های مادرزادی در نوزادان می باشد که دراین میان، شکاف لب و کام جزء شایعترین های آن میباشد. شیوع این شکافها در نژاد زرد بیشترین و در نژاد سیاه کمترین است. هنوز علت ایجاد این شکاف ها بطور کامل شناخته نشده است. مطالعه حاضر با هدف پی بردن به شیوع این شکافهای دهانی در کشورمان درسالهای اخیر و علل ایجاد آنها و قیاس با آمارهای قبلی در فاصله سالهای 1380 تا 1384 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی که بر اساس Existing data میباشد، بیست هزار پرونده زایمان با نوزاد زنده متولد شده از بایگانی بیمارستان مهدیه تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در بین 20000 نوزاد زنده بدنیا آمده 28 نفر (شیوع 4/1 در 1000) آنومالی سروصورت داشتند که شایعترین آنها آنومالی بینی و کمترین آنومالی، آترزی مری، کوان و شکاف لب بود. شیوع شکاف لب به طور مجزا 15/0 در 1000، شکاف کام به طور مجزا 2/0 در 1000 و شکاف لب وکام با هم 25/0 در100 و شیوع کلی شکافهای دهانی 6/0 در 1000 متولد زنده بود. مجموعا شیوع شکافی دهانی در دختران کمی شایعتر از پسران بود (12/1 به 1).
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر بیانگر آن است که در حال حاضر شکافهای دهانی در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر شیوع بالایی نداشته و به شیوع این شکاف ها در نژاد سیاه نزدیک میباشد. در این مطالعه ما شاهد کاهش شیوع شکافی دهانی میباشیم که می تواند نشاندهنده نقش استرس روانی مادر در ایجاد این شکاف ها در نوزاد باشد.
    کلیدواژگان: شکاف لب، شکاف دهان، شکاف کام، شیوع
  • شهریار نیک پور، انسیه واحدی صفحه 35
    سابقه و هدف
    با توجه به شایع بودن بیماری ریفلاکس گاستروازوفاژیال(GERD) و سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و گزارش هایی مبنی بر بالا بودن شیوع همپوشانی این دو اختلال، همچنین تفکیک GERD به دو دسته با ازوفاژیت (ERD) و بدون ازوفاژیت (NERD)، این مطالعه با هدف مقایسه شیوع IBS در گروه مبتلایان به ERD با گروه NERD مراجعه کننده به کلینیک گوارش بیمارستان لقمان حکیم در سال 1384 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 160 بیمار که براساس تشخیص بالینی مبتلا به GERD بودند انجام شد. بیماران با توجه به یافته های اندوسکوپیک مری در دو گروه ERD (80 نفر) و NERD (80 نفر) قرار گرفتند. براساس پرسشنامه مربوط به شاخص های ROME(II) مبتلایان به IBS مشخص شدند. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS 12 و آزمون مربع کای تجزیه و تحلیل و 05/0P < معنا دار تلقی شد.
    یافته ها
    شیوع IBS در مبتلایان به GERD 15% و به تفکیک در گروه ERD، %5/7 و در گروه NERD %5/22 بود (008/0 = P). توزیع GERD در سنین زیر 45 سال %6/50 و بالای 45 سال %4/49 بود. تنها %3/23 موارد GERD در سنین بالای 65 سال از نوع NERD و %7/76 آنها از نوع ERD بود. بیشترین شیوع IBS در GERD، مربوط به رده سنی 54-45 سال بود %8/ 45 [ERD %50 و NERD %5/44]. هیچکدام از موارد IBS در رده های سنی 44-35 سال و بالای 65 سال دیده نشد. شیوع GERD در زنها %54 و مردها %46 بود. شیوع IBS در زنان مبتلا به GERD 7/1 برابر، ERD 2 برابر و NERD 7/1 برابرمردان هم گروه خود بود. شیوع الگوی یبوست غالب در IBS، در بیماران مبتلا به NERD 19 نفر (79%)، ERD 5 نفر (%83) و GERD 14 نفر (%78) بود.
    نتیجه گیری
    بالا بودن قابل توجه شیوع IBS در مبتلایان به NERD نسبت به مبتلایان به ERD پیشنهاد می کند که احتمالا دو اختلال IBS و NERD دارای زمینه مشترک اتیولوژیک یا پاتوفیزیولوژیک هستند.
    کلیدواژگان: رفلاکس گاسترو ازوفاژیال، سندرم روده تحریک پذیر، ازوفاژیت
  • سعید فلاح تفتی، سیدمهران مرعشیان، علی چراغوندی، حبیب امامی صفحه 43
    سابقه و هدف
    یکی از ابزارهای مهم سنجش کیفیت زندگی در بیماری های مزمن، استفاده از پرسشنامه هایی است که در آن مفاهیم آثار ناشی از بیماری و تاثیر درمان های مختلف را در انجام امور روزمره و فعالیت های اجتماعی مورد سنجش قرار دهد. این پژوهش با هدف اندازه گیری اعتبار و پایایی پرسشنامه تنفسی سنت جورج به زبان فارسی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    ابتدا پرسشنامه به فارسی ترجمه شد، برخی مفاهیم آن توسط گروه محققین تغییر یافت و مجددا توسط فردی که در منطقه انگلیسی زبان زندگی میکرد و اطلاعی از موضوع نداشت به زبان فارسی برگردانیده شد (Back Translation). در مرحله چهارم توسط 15 نفر از بیماران بصورت گروه های کوچک بر روی مفاهیم کار شد و سپس در مجموع 55 بیمار به پرسشنامه پاسخ دادند که در نهایت از نظر پایایی درونی با محاسبه آلفای کرونباخ مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از ترجمه پرسشنامه، توسط گروه محققین در 17% موارد جملات با عبارت مناسب و منطبق با فرهنگ زبان فارسی تغییر یافت. سؤالاتی که پاسخ آنها مورد تردید قرارداشت یا پیشنهاد مناسبی توسط گروه بیماران مبتلا به بیماری های انسدادی مزمن برای آن وجود داشت توسط گروه محققین تغییر نهایی یافت و در نهایت توسط 55 بیمار دیگر پاسخ داده شد. برای ارزیابی آماری و تغییرات همگرائی بین سوالات و حیطه های مختلف در اختیار متخصص آمار قرار گرفت. در بخش اول (شکایات) ضریب کرونباخ 74/0 بود که با حذف سؤال آخر (در مورد خس خس سینه) به 78/0 افزایش یافت. در بخش دوم که مجموع فعالیت ها و تاثیر بیماری بر فعالیت های اجتماعی مورد سنجش قرار گرفته بود، ضریب کرونباخ برابر 93/0 بدست آمد. توسط گروه محققین آخرین سؤال مربوط به این بخش که آثار فعالیت را بر میزان مشکلات تنفسی مورد پرسش قرار داده بود بدلیل گزینه های ناهمگن توسط بیماران و عدم پاسخ توسط 5 نفر (15%) حذف گردید که ضریب کرونباخ به 95/0افزایش یافت و در مجموع سؤالات پرسشنامه، آلفای کرونباخ محاسبه شده عدد 93/0 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    ترجمه این پرسشنامه بزبان فارسی، علاوه بر اینکه منطبق با مفاهیم پرسشنامه اصلی انگلیسی زبان است، با مفاهیم زبان و فرهنگ فارسی قابل تطبیق بوده و می تواند برای بررسی کیفیت بیماران ریوی مزمن مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه تنفسی سنت جورج، ویرایش فارسی، پایائی، اعتبار سنجی
  • مهشید مهدی زاده، غلامرضا زمانی، محمد صمدیان صفحه 51
    سابقه و هدف
    نظر به عدم وجود اطلاعات کافی در مورد وضعیت تومورهای مغزی کودکان کشورمان این مطالعه با هدف بررسی الگوی تومورهای مغزی کودکان ایرانی و تعیین خصوصیات این تومورها و مقایسه آنها با آنچه در کشورهای غربی توصیف شده است، انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    اطلاعات50 کودک زیر 15 سال مبتلا به تومور مغز که در فاصله سالهای 1373-1383 در بیمارستان لقمان بستری شده بودند مورد بررسی قرار گرفت. تشخیص کلیه بیماران بر اساس پاتولوژی و در مواردی بر اساس یافته های تصویربرداری بود. موارد متاستاتیک و تومورهای عروقی حذف شدند. در این راستا معیارهای تشخیص پاتولوژیک سازمان بهداشت جهانی (WHO) مورد استفاده واقع شد. اطلاعات از پرونده های بیماران استخراج گردیده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از کل تومورهای تحت بررسی، 54% تومورهای فوق چادرینه ای و 46% تحت چادرینه ای بودند. تومور مغز در پسرها کمی شایعتر بود (54% درمقابل46%). شایعترین تومورها، آستروسیتوما (9/43%) و سپس به ترتیب مدولوبلاستوما (8/26%)، مننژیوما (6/14%)، اپاندیموما (3/7%)، کرانیوفارنژیوما (4/2%)، اپیدرمویید (4/2%) و درمویید (4/2%) بودند. هرچند در گروه سنی 5-10 سال مدولوبلاستوما شایعترین بود. بطور کلی سر درد و استفراغ شایعترین علایم بودند ولی در کودکان زیر پنج سال استفراغ و افزایش دور سر قابل ملاحظه تر بودند. توزیع سنی تومورها به ترتیب عبارت بود از؛ 16% در گروه0 تا 4 سال، 28% در گروه 5-9 سال و 56% در گروه10-15 سال. آستروسیتوما در دختران و مدولو بلاستوما به طور نسبی در پسران شایعتر بود. شیوع نسبی مننژیوما در گروه مورد مطالعه ما بیش از سایر مطالعات بود.
    نتیجه گیری
    در مطالعه ما شیوع و توزیع تومورهای مغز در کودکان تا حدی با مطالعات غربی تفاوت دارد. این نکته مؤید آنست که در مورد تشخیص چنین بیمارانی میبایست به مسایل منطقه ای موثر در توزیع بیماری توجه کرد
    کلیدواژگان: تومور مغز، کودکان، شیوع
  • محمدکاظم غریب ناصری، فاطمه امیدی بیرگانی صفحه 59
    سابقه و هدف
    کلپوره (Teucrium polium) از تیره نعناع، گیاهی علفی است که مصرف دارویی آن از زمانهای بسیار قدیم شناخته شده است. در سالهای اخیر نیز اثرات ضد دیابت، ضد چربی زیاد خون و ضد میکروبی آن گزارش شده است ولی در مورد اثرات آن بر عضله صاف دستگاه گوارش تحقیقی علمی انجام نگردیده است. لذا هدف این تحقیق بررسی اثر عصاره این گیاه بر انقباضات ناشی از بعضی محرکهای رسپتوری و غیررسپتوری در ایلئوم موش صحرایی و تا حد امکان بررسی مکانیسم این اثر می باشد.
    مواد و روش ها
    عصاره آبی با جوشاندن برگ گیاه در آب مقطر تهیه شد. انقباضات ایلئوم ناشی از کلرورپتاسیم و استیل کولین موش صحرایی(Wistar) در حمام بافت حاوی محلول تایرود تحت یک گرم کشش اولیه به روش ایزوتونیک ثبت گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که این عصاره با غلظتهای (25/0، 5/0، 1، 2، 4 و 8 mg/ml)، انقباضات ناشی از کلرورپتاسیم (mM60) و استیل کولین (μM1) را به صورت وابسته به غلظت کاهش می دهد (0001/0P<). حضور L-NAME (مهارکننده آنزیم نیتریک اکساید سنتاز) با غلظت μM 100، اثری بر عملکرد مهاری عصاره بر انقباض ناشی از کلرورپتاسیم نداشت. از سوی دیگر، حضور آنتاگونیستهای آلفا و بتا آدرنرژیک (فنتولامین و پروپرانولول و آنتاگونیست رسپتورهای اوپیوئیدی، هر سه با غلظت μM 1) نیز موجب کاهش عملکرد مهاری عصاره بر انقباضات ناشی از کلرورپتاسیم نگردید. در محلول تایرود بدون کلسیم و دارای پتاسیم زیاد، اضافه کردن کلسیم به حمام بافت موجب انقباض وابسته به غلظت در ایلئوم شد و عصاره، این پاسخ انقباضی را بطور معنی دار کاهش داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق میتوان احتمال داد که کانالهای کلسیمی در بروز عملکرد مهاری عصاره دخالت داشته باشند. این تاثیر مهاری بدون دخالت رسپتورهای α و β آدرنرژیک و اوپیوئیدی و نیز بدون دخالت نیتریک اکساید انجام می شود. اثرات مهاری مشاهده شده می تواند توجیه کننده مصرف سنتی این گیاه در ناراحتی های دستگاه گوارش باشد.
    کلیدواژگان: برگ، کلپوره، ضد انقباضی، ایلئوم، موش صحرایی
|
  • Evaluation of Chromogenic Media compared to Traditional Culture Methods for Presumptive Identification of Entrococci from Urine Specimen
    Shamsian Aa, Ghazvini K., Mohajeri M., Moradi Marjaneh M Page 3
    Background
    Entrococci is a clinically important pathogenic bacterium in UTIs. CHROMagar orientation is a recently method for rapid, easy and economic isolation and identification of entrococci. This study compares the chromogenic media with traditional methods for presumptive identification of entrococci from urine specimen.
    Materials And Methods
    We evaluated 240 gram positive cocci from urine specimens. These isolated microorganisms were inoculated on CHROMagar orientation and were presumptively identified according to manufacturer instruction. The identity of all isolated microorganisms was then confirmed by conventional identification tests and compared with the results obtained from CHROMagar orientation.
    Results
    In this study, the sensitivity and specificity of CHROMagar orientation to identify entrococci, solely, were 100% and 40.8%, respectively.
    Conclusion
    Although CHROMagar orientation was rapid and sensitive method for identification of entrococci in urine culture, CHROMagar orientation alone appeared not to be very specific for entrococci and needed to be combined with other tests for greater exclusivity. So, CHROMagar orientation media is not recommended for routine usages in medical laboratories in Iran.
  • Diagnostic Value of Urinary N-Acetyl Glucose Aminidase in Pyelonephritic Patients
    Mohkam M., Habibian S., Karimi S., Ghrib A., Fahimzad Ar, Armin Sh, Sharifian M., Dalirani R., Jadali F Page 9
    Background
    Urinary tract infection (UTI) is one of the most common bacterial infections among children and its prevalence is between 5-7% in females and 1-1.6% in males.Urosepsis, febrile seizure, renal insufficiency and hypertension are common complications of acute pyelonephritis in children. The aim of this study was to evaluate the diagnostic value of urinary NAG in pyelonephritic patients.
    Materials And Methods
    This is a Quasi Experimental study conducted between April 2005 and May 2006 on 72 children admitted in Mofid Hospital due to pyelonephritis. The first sample (fresh random urine) was obtained and its levels NAG and Creatinin were measured. The second one was obtained on 48th hour of after-treatment period.
    Results
    We examined pyelonephritic children (75% female) with mean age of 43 ± 39 months. Post-treatment urinary NAG lavel was significantly higher than pre-treatment. Urinary NAG revealed to have a sensitivity of 78% and specificity of 72% in diagnosis of pyelonephritis. There was no significant correlation between urinary NAG level and CBC, ESR, CRP, Urinary WBC, Ultrasonography, DMSA scan and VCUG.
    Conclusion
    We concluded that Urinary NAG is a sensitive and specific test in diagnosis of pyelonephritis.
  • Diagnostic Value of Serum Cytokeratin-18 in Dianosis of Urothelial Carcinoma
    Mohammadi Torbati P., Fard Esfahani P Page 15
    Background
    To compare serum levels of cytokeratin-18 of patients with urinary bladder carcinoma with those of healthy controls and also to investigate if there would be any relationship between cytokeratin-18 levels and tumor stage, this study was performed.
    Materials And Methods
    Serum cytokeratin-18 levels of 76 patients with bladder cancer and of 58 healthy people were determined. Tumor stage was T1 in 24 patients, T2 in 18 patients, T3 in 20 patients and T4 in 14 patients. The serum cytokeratin 18 levels in these cases were analyzed considering the tumor stage.
    Results
    Cytokeratin-18 level in the patient group was found to be significantly higher than that of control group (p<0.010). However, when the levels of patients with different tumor stages were compared with control group, solely, the differences between those levels revealed to be not significant in patients with stage 1 and 2 tumors (p>0.05). Regarding the cut off valueas 4.0 ng/mL, sensitivity and specificity for serum cutokeratin-18 were found to be 53% and 72%, respectively. Concerning the tumor stages, when sensitivity was calculated it was 8% for T1, 33% for T2, 90% for T3 and 100% for T4. On the other hand, considering higher stage tumors (T3 and T4) only, the sensitivity was calculated as 94%, whereas it was 19% for lower stage tumors (T1 and T2).
    Conclusion
    It is obvious that serum cytokeratin-18 level increases in patients with urinary bladder carcinoma. However, as a tumor marker, it can be only useful in diagnosing the T3 or higher staged tumors. This study indicated that cytokeratin-18 does not have any diagnostic value in lower stage bladder cancers.
  • Evaluation of Therapeutic Effects of Dexamethasone, High-Dose Cytosine Arabinoside and Cisplatin regimen on Patients with Relapsed Lymphoma
    Okhovvatian A., Attarian H. Page 23
    Background
    Recurrence of hematologic malignancies are one of the main problems after early management of these diseases. Due to the poor survival, several salvage regimens have been suggested. To evaluate the efficacy and safety of DHAP regimen in relapsed lymphoma, we conducted this prospective trial.
    Materials And Methods
    Sixthy patients with progressive relapsed lymphoma were treated with a combination of Cisplatin 100 mg/m2 (continuous IV infusion over 24 hours) followed by Cytosine Arabinoside in two pulses (each at a dose of 2 g/m2 given 12 hours apart). Dexamethasone (40mg IV) was given on days 1 through 4. Vigorous hydration was reinforced by routine use of mannitol. Cycles were repeated at 3-4 weeks interval for six courses. The primary aim was to evaluate the response after six cycles.
    Results
    Patients had a median age of 42 years old (15–70 years). They all had relapsed during or less than one year after first line chemotherapy. Out of 60 patients, 19 (32%) achieved complete remission, whereas 17 (28%) experienced partial remission. Eleven patients (18%) expired during treatment. The mean survival of patients after 2 years of follow up was 53%. Organomegaly, lymphomadenopathy, the underlying disease and serum LDH were important prognostic factors and the most frequent complication of DHAP regimen was neutropenia (55%).
    Conclusion
    Having acceptable complications, the DHAP regimen was proved to be effective for patients with relapsed or refractory lymphoma. For stronger recommendation of this regimen larger scale trials are needed.
  • Fathololumi Mr, Fattahi Bafghi A., Nuhi S., Nasiri Afshar Aa, Aghazadeh Naieeni A Page 31
    Background
    Cleft lip (CL), cleft palate (CP) and their combination (CLP) and are the most common congenital head and neck anomalies. However, there is no certain study in this regards in our country. We performed an epidemiologic study to analyze the association of potential risk factors with the occurrence of oral clefts.
    Materials And Methods
    This descriptive study was performed applying of existing data. Medical records of 20000 consecutive live born neonates delivered between April 2000 and June 2005 in Mahdie hospital, were reviewed and prevalence rate and probable maternal risk factors for these anomalies were calculated.
    Results
    Prevalence rate of oral clefts was 0.6/1000. Moreover, we found a prevalence rate of 0.15/1000 for CL, 0.25/1000 for CLP and 0.2/1000 for CP, respectively.
    Conclusion
    These results indicated that the prevalence of oral clefts among neonates in Tehran city is so close to that of negroid newborns. Compared with previous reports in Iran, the obvious decrease in prevalence of oral clefts in our study may correspond that the mothers’ anxiety is a major risk factor in development of oral cleft in newborns.
  • Nikpoor Sh, Vahedi E Page 35
    Background
    Considering the prevalence of Gastro Esophageal Reflux Disease (GERD) and Irritable bowel syndrome (IBS) and based on recent reports which corresponded a high overlapping between these disorders, and also division of GERD into two groups; with Esophagitis (ERD) and without Esophagitis (NERD), this study was performed in order to compare the prevalence of IBS among both ERD and NERD cases, referring to GI clinic of Loghman haspital in 2005.
    Materials And Methods
    this cross sectional analytic study, was performed on 160 patients with clinical diagnosis of GERD referring to GI clinic. These patients were divided, according to endoscopic findings, into two groups of ERD and NERD each contained 80. Sampling method was simple random. patients with IBS were identified based on questionnaire of Rome (II) criteria. Data were analysed using statistic program of spss-v.12. P-value of less than 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    prevalence of IBS in GERD was found to be 15% [in ERD 7.5% and in NERD 22.5%] (p=0.008). Prevalence of GERD in patients <45 years old (50.6%) was equivalent to that of patients > 45 (49/4%). 23.3% of GERD cases older than 65years had NERD, whereas 76.7% of them had ERD. The most provalent association between IBS and GERD (45.8%) [ERD (50%) and NERD (44.5%)] was in ages between 45-54 years. There were no IBS cases in ages between 35 and 44, nor in above 65 years old. The prevalence of GERD revealed to be 54% and 46% in females and males, respectively. Applying the statistic tests, there was no significant difference (p>0.05). The prevalence of IBS in females with GERD was 1.7 times more than that of males. The prevalence of constipation-dominant pattern in IBS was 79% in GERD [83% in ERD and 78% in NERD] without any significant difference between ERD and NERD groups (p>0.05).
    Conclusion
    Compared to ERD cases, the predominant association of IBS in NERD patients would suggest a probable common ethiologic or pathologic back ground between these two latter disorders.
  • Fallah Tafti S., Marashian Sm, Cheraghvandi A., Emami H Page 43
    Background
    Health related quality of life (HRQL) questionnaires allow clinicians to measure daily the impact of disease on a patients daily life and is valuable in clinical trial designed to assess benefits and costs of management. We describe the adaptation into Persian version of the St.George Respiratory Questionnaires (SGRQ); a recognized valid self administered questionnaire for chronic obstructive pulomnary diseases.
    Materials And Methods
    In order to adapt the face validity, the forward and back- translation method was used. Then this questionnaire was edited by researchers and a single pulmonologist as an internist. The content of tests evaluated for feasibility and comprehension by 15 educated COPD patients. In following, the professional committee of researcher assessed the content validity. At last, 55 COPD patients with wide range of disease severity fulfilled the Persian version of the SGRQ. Internal consistency were measured by Cronbach’s alpha coefficient test.
    Results
    The test coefficiency for reliability was 0.74 in part I of questionnaire; "symptoms". Factor analysis indicated that if latest question of part 1 was eliminated [“If you wheeze, is it become worse in the morning?”] Cronbach’s alpha would be elevated to 0.78. Cronbach’s alpha was 0.95 in Part II (Activity & impact) and for overall scale, the result was found to be 0.93.
    Conclusion
    Data from this study revealed that Persian version of SGRQ, as a research tool, is of good validity and sufficient reliablity. The present study suggest the feasibility of adapting a specific instrument of health related quality of life in patients with respiratory disease to be used in different settings from where the instrument has been originally developed.
  • Mehdizadeh M., Zamani Gh, Samadian M Page 51
    Background
    To determine whether the incidence and location of childhood CNS tumors in our patients follows the same pattern described in Western countries, we carried out this study.
    Materials And Methods
    We analyzed the data compiled from 50 children less than 15 years old with brain tumors operated in Department of Neurosurgery in our hospital between 1994 and 2004. Diagnosis was made based on pathology and in some cases through imaging. Vascular and metastatic lesions were excluded and the latest WHO classification of brain tumor pathology was applied.
    Results
    We found that 54% of all brain tumors were located in the supratentorial and 46% in the infratentorial region. Brain tumor was slightly more common in males (males 54% vs. females 46%). The most common tumor found in our patients was astrocytoma (43.9%), followed by meduloblastoma (26.8%), meningioma (14.6%), epandimoma (7.3%) craniopharyngioma (2.4%), epidermoid (2.4%) and dermoid(2.4%). However, in children between 5-10 years, meduloblastoma was the most common tumor. In this regards, the most common symptoms were headache and vomiting, respectively, whereas vomiting and increased head circumference were the most common ones in children under 5 years. The incidence in different age groups were as follows: 56% in 10-15 years old,28% in 5-9 years and 16% in under 5 years old. Astrocytoma was more common in female and meduloblastoma in male, relatively. Meningioma which has not been reported in western studies, was relatively common in our patients.
    Conclusion
    In our patients, the incidence and distribution of CNS tumors were somewhat different from various reports of western countries. Whether there is any regional difference in disease distribution between Middle East and the rest of the world, remains to be determined.
  • Gharib Naseri Mk, Omidi Birgani F Page 59
    Background
    Teucrium polium (locally called as chez or kalporeh in Khuzestan Province, Iran) is used traditionally as a remedy for treatment of headache, convulsion and dysmenorrhea and moreover, its hypoglycemic, hypolipidemic and antibacterial effects have been reported in recent researches. In addition, it is also used traditionally to treat gastrointestinal disorders. The aim of the present study was to investigate the effects of Teucrium polium aqueous leaf extract on rat ileum contractions evoked by receptor and non-receptor stimulants and also to study the mechanism(s) involved.
    Materials And Methods
    Freshly dried leaves of Teucrium polium were extracted with boiling water. Pieces of ileum from adult male Wistar rat were mounted in an organ bath containing Tyrode solution and an isotonic transducer recorded contractile responses under 1g initial tension.
    Results
    Data indicate that cumulative concentrations of the extract (0.25, 0.5, 1, 2, 4 and 8 mg/ml) reduced the ileum contractions induced by KCl (60 mM) and acetylcholine (1 μM) in a dose-dependent manner (P<0.0001). The spasmolytic effect of the extract on KCl-induced contraction was more potent than on the ACh-induced contractions. The spasmolytic effect of extract was totally reversible. The spasmolytic effect of the extract was not affected by L-NAME (100 μM, 20min) in KCl-induced contractions. Spasmolytic effect of extract was not reduced by ileum incubation (30 min) with propranolol, phentolamine and naloxone (all at 1μM) in KCl-induced contractions. The cumulative concentrations of calcium evoked contractions in a dose dependent manner in Ca2+-free Tyrode solution with high potassium. These contractions were attenuated by the extract, significantly.
    Conclusion
    The results suggested that the voltage dependent calcium channels might be involved in spasmolytic effects of Teucrium polium aqueous leaf extract. In this inhibitory effect, however, neither NO, opioid receptors, nor adrenoceptors (α and β) were involved.